Categorii

CONTRINEX: Senzori inductivi cu invelis ceramic rezistent la sudura

CONTRINEX: Senzori inductivi cu invelis ceramic rezistent la sudura

Seria senzorilor inductivi imuni la sudura, include acum si senzori cu invelis ceramic. Pe langa rezistenta la socurile mecanice si imunitatea la campul electromagnetic al echipamentelor de sudura, noii senzori sunt caracterizati si de o carcasa robusta, cu un invelis rezistent la sudura. Acest invelis mareste durata de viata a senzorilor, faciliteaza curatarea acestora si reduce timpii de oprire ai utilajului.

Senzorii inductivi imuni la sudura Contrinex, cu invelis ACTIVSTONE™, ofera cel mai inalt nivel de rezistenta in aplicatiile de sudura. Un material ceramic de calitate superioara formeaza un strat durabil, fara aderenta pe toate partile senzorului, inclusiv pe piulitele de fixare.  Materialul a fost creat special pentru a fi robust, rezistent la socuri, fisuri, suprafete abrazive. Prin prevenirea acumularii materialului de sudura pe carcasa senzorului, acesta poate fi indepartat mult mai usor si se reduc costurile de mentenanta. Invelisul ceramic garanteaza o protectie de lunga durata a senzorului, in aplicatii MIG si MAG.

Senzorii inductivi utilizati in aplicatii de sudura necesita protectie si fata de campurile electromagnetice ale utilajelor, deoarece acestea pot genera comutari false ale senzorului. Senzorii imuni la sudura din gamele Full Inox si Classics utilizeaza tehnologie speciala pentru suprimarea interferentelor. Acestia ofera o detectie optima in combinatie cu imunitatea la interferentele electromagnetice, in special pentru campurile de frecventa medie (curent pana la 15 kA). Sunt ideali pentru utilizarea in celule automate de sudura in industria automotive si aplicatii de sudura similare.

Senzorii din familia Full Inox sunt recomandati pentru fiabilitatea lor in cele mai solicitante aplicatii de sudura. O carcasa inchisa, monobloc, din otel inox V2A/AISI 303 garanteaza o rezistenta chimica si mecanica excelente la socuri, vibratii si suprafete abrazive. In cazul impactului, tehnologia Condet® asigura o comutare precisa, chiar daca se produc daune la elementul din ferita. Mai mult, senzorii sunt imuni la materia de sudura, praf metalic sau aschii metalice, si ofera distante mari de operare cu factor 1 pentru otel si aluminiu.

Senzorii inveliti cu ACTIVSTONE™ sunt disponibili in diametre de la M8 la M30, cu elemente de fixare din acelasi material.