Categorii

Senzori optici

Senzori optici

Senzori optici
Senzorii optici folosesc lumina sub diverse forme pentru a-și îndeplini sarcinile de detecție. Este disponibilă o gamă extinsă de produse cu soluții de senzori fiabile și eficiente pentru toate aplicațiile care pot fi rezolvate optic. Detectarea obiectelor pentru diferite suprafețe, dimensiuni și culori ale obiectelor necesită diverse principii de funcționare, cum ar fi un senzor fotoelectric cu fascicul prin, un senzor fotoelectric retro-reflectiv sau un senzor cu reflexie difuză. Toate principiile de funcționare diferite sunt, de obicei, disponibile într-o serie dată (dimensiune). De asemenea, sunt disponibile serii universale cu modele extinse și funcții suplimentare utile.

Punctul de lumină face toată diferența: mic, luminos și precis
Senzorii difuzori și senzorii fotoelectrici cu LED Power PinPoint folosesc tehnologie inovatoare a surselor de lumină. Datorită diodei emițătoare de lumină recent dezvoltate, sistemul optic al senzorilor generează un punct de lumină care își menține dimensiunea, forma și omogenitatea pe întreaga gamă de lucru a senzorului.

Avantaje 

  • Montaj ușor al senzorilor pentru detectarea obiectelor printr-un punct de lumină mic, rotund și omogen pe întreaga gamă de lucru a senzorului.
  • Urmărire perfectă a obiectelor cu erori reduse de margine, datorită detecției fiabile și precise a începutului și sfârșitului.
  • Senzorii difuzori detectează obiectele mici în mod deosebit fiabil datorită comportamentului lor optim de răspuns și a unui nivel ridicat de precizie. Senzorii cu LED Power PinPoint pot fi, de asemenea, utilizați în locul senzorilor difuzori laser în unele aplicații.
  • Rezultate de detecție mai bune în aplicațiile cu reflectoare mici și distanțe mari, datorită rezervelor funcționale mai mari în senzorii fotoelectrici retro-reflectivi.
  • Fiabilitate mai mare a detecției pentru senzorii fotoelectrici cu fascicul prin în operarea paralelă a mai multor senzori, datorită fasciculului de lumină compact cu divergenta redusă și a suprimării îmbunătățite a luminii difuze.
  • La senzorii fotoelectrici cu fascicul prin, devierile de reflexie sunt minime.

Montaj ușor și rapid al senzorilor
Montajul senzorilor poate fi costisitor și consumator de timp, mai ales dacă trebuie instalate multe unități într-un sistem. Punctul de lumină mic, luminos și omogen Power PinPoint reproduce exact comportamentul de răspuns al senzorului. Acest lucru face ca alinierea senzorilor să fie deosebit de ușoară și intuitivă.

De ce este atât de vizibil punctul de lumină?

Noua LED este optimizată astfel încât să emită maximum de putere luminoasă dintr-o suprafață foarte mică. Aceasta rezultă într-un punct de lumină strălucitor cu contururi bine definite.

Rezultate precise de detecție și fiabilitate ridicată a procesului
Senzorii cu LED Power PinPoint permit obținerea unor rezultate de detecție foarte precise. Aceștia oferă avantaje notabile în aplicații specifice, în funcție de principiu:

Diodele emițătoare de lumină Power PinPoint asigură un comportament de răspuns îmbunătățit, un nivel ridicat de precizie și detecție fiabilă a obiectelor mici pentru senzorii difuzori. Senzorii fotoelectrici retro-reflectivi obțin o rezervă funcțională mai mare, în special cu reflectoare mici. Senzorii fotoelectrici cu fascicul prin, echipați cu noua tehnologie LED, cresc fiabilitatea detecției prin minimizarea luminii difuze și a devierilor de reflexie. Punctele de lumină mici, cu divergenta redusă și emisia optimizată a luminii difuze, facilitează operarea paralelă a mai multor senzori.

Aplicații

Poziționare fină a compartimentului cu senzori difuzori

Cerință:
După ce macaraua cu stivuitor a fost poziționată grosier, trebuie realizată poziționarea fină a compartimentului. Pentru aceasta, marginile barei și coloanei trebuie să fie detectate optic la o distanță de 100 până la 600 mm.

Soluție:
Senzorii cu reflexie difuză asigură poziționarea corectă a recipientului de încărcare. O gamă largă de tipuri de profil, precum și suprafețe colorate sau lucioase sunt detectate fiabil. Senzorii difuzori cu supresie de fond au un comportament de răspuns optim și un nivel ridicat de precizie în detectarea marginii unei coloane, datorită punctului de lumină definit și omogen Power PinPoint.

Detectarea cutiilor în sistemele de transport cu senzori fotoelectrici retro-reflectivi

Cerință:
În procesele de ambalare, produsele sunt transportate între diferitele etape de proces în containere standardizate. Pentru a proteja alimentele neambalate, sistemele și componentele acestora trebuie să reziste la procese de curățare intensive și regulate.

Soluție:
Cu LED-uri Power PinPoint, senzorii fotoelectrici retro-reflectivi obțin o rezervă funcțională mai mare, în special cu reflectoare mici. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru aplicațiile critice în ceea ce privește spațiul. În plus, montajul și alinierea cu reflectorul se realizează extrem de rapid.

Controlul prezenței celulelor de baterie cu senzori fotoelectrici cu fascicul prin

Cerință:
Înainte ca lichidul să fie injectat la stația de umplere, este necesar să se verifice că celulele de baterie sunt în pozițiile corecte. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a asigura prinderea fiabilă a celulelor de baterie.

Soluție:
Senzorii fotoelectrici cu fascicul prin, echipați cu noua tehnologie LED Power PinPoint, detectează fiabil celulele de baterie chiar și în spații restrânse. LED-ul PinPoint crește fiabilitatea detecției prin minimizarea luminii difuze și a devierilor de reflexie. Fasciculul de lumină compact, cu divergenta redusă și emisia optimizată a luminii difuze, facilitează operarea paralelă a mai multor senzori, chiar și atunci când sunt montați mulți senzori fotoelectrici cu fascicul prin.

Senzori optici cu LED Power PinPoint
Tehnologia LED Power PinPoint este utilizată în senzorii noștri optici pentru detectarea obiectelor. Senzorii difuzori sunt disponibili în prezent în seriile 25C, 3C și 5B.