Categorii

Unități de conectare IO-Link

Unități de conectare IO-Link

Pregătirea pentru viitorul industrial.

Rețelele industriale cu IO-Link integrate devin standard în fabricile conectate. Senzorii IO-Link nu doar că transferă date de proces către controlul mașinii, dar pot comunica și cu o varietate de receptoare, având capacitatea de a transmite și informații despre dispozitive.

Modulele IO-Link bazate pe Ethernet permit o infrastructură mai flexibilă, versatilă și transparentă, cu performanțe ridicate. Cu ajutorul stărilor de IO-Link MD 7, se poate realiza un diagnostic extins și adaptarea setărilor parametrilor de la nivelul de control până la nivelul de câmp, inclusiv în cloud.

Acest sistem facilitează gestionarea eficientă a datelor și optimizarea proceselor industriale, pregătind astfel organizațiile pentru provocările viitoare.

Mastere IO-Link și Hub-uri: Sistemul MD7

Module I/O cu interfață IO-Link pentru o gamă variată de sarcini de automatizare

La baza unei automatizări adaptabile, transparente și puternice se află sistemul MD7 de la Leuze. Senzorii IO-Link transmit nu doar date de proces, ci și informații despre dispozitive, date de diagnostic și mesaje de eveniment. Modulele I/O bazate pe Ethernet cu tehnologie IO-Link de la Leuze combină aceste date și conectează modulele individuale ale mașinii la control și la sistemele superioare, făcând astfel mașinile modulare.

Masterele IO-Link, care funcționează cu o varietate de protocoale, permit integrarea flexibilă a senzorilor și actuatoarelor în infrastructuri existente cu diferite sisteme de fieldbus și control. Informațiile de proces și cele ale dispozitivelor sunt transmise fiabil de la dispozitivele IO-Link individuale către sistemele de management superioare sau aplicațiile cloud.

Modulele IO-Link de la Leuze și orice alte senzori sau actuatoare conectate sunt comisionate, parametrizate și diagnosticate central printr-un browser web. Hub-urile IO-Link pot fi utilizate pentru a extinde sistemul într-un mod economic și adaptat nevoilor specifice.

Avantaje

Integrare flexibilă în control și cloud
Planificare flexibilă și costuri reduse de stocare: Masterele IO-Link de la Leuze suportă diverse protocoale într-un singur dispozitiv, inclusiv PROFINET, Ethernet/IP* și Modbus TCP. Modelele cu OPC UA sunt, de asemenea, disponibile.

Efort de instalare redus
Efort minim de cablare și timpi scurți de instalare: Conectorul L-coded M12 Power oferă mai multă performanță printr-un singur cablu, permițând lanțuri de module mai lungi și reducând numărul de cabluri și surse de alimentare din interiorul mașinii.

Transparență ridicată
Acces ușor la diagnosticare și configurare: Masterul IO-Link al sistemului MD7 vine cu un server web integrat, care permite parametrizarea la distanță și monitorizarea centralizată a senzorilor și actuatoarelor conectate.

Sistem integrat
Economisește costuri cu mentenanța predictivă și retrofittingul simplu: IO-Link permite transmiterea datelor de diagnostic necesare pentru planificarea activităților de mentenanță. Atunci când un senzor este înlocuit, masterul încarcă automat parametrizarea pe noul dispozitiv.

Multi-protocol pentru un design de sistem standardizat

Masterele IO-Link de la Leuze sunt capabile să funcționeze cu diferite protocoale. Acestea suportă protocoalele de câmp bazate pe Ethernet, PROFINET și Ethernet/IP* pentru comunicații industriale complexe și în timp real, precum și Modbus TCP pentru conectarea la PLC-uri mai simple, terminale de operare sau sisteme SCADA. Aceasta înseamnă că modulele pot fi utilizate cu cele mai populare controale.

Nivelul de standardizare al mașinii este crescut, iar complexitatea redusă duce la costuri mai mici de stocare și la o întreținere mai puțin complicată. De asemenea, Leuze oferă un model de dispozitiv bazat pe standardul OPC UA, care poate fi integrat direct în sistemele bazate pe cloud. Cu configurarea sa bazată pe web, acesta poate funcționa și ca o soluție autonomă.

Ușurință în cablare datorită conectorilor standard M12 Power

Modulele IO-Link de la Leuze sunt alimentate prin conectori standard M12 Power. Datorită capacității multi-protocol, un singur tip de dispozitiv poate fi utilizat atât pentru conexiuni Ethernet, cât și PROFINET. Acest lucru reduce numărul de modele necesare și simplifică stocarea.

Cu un curent maxim admis de până la 16 A, conectorii L-coded M12 oferă cu aproximativ 80% mai multă putere decât conectorii de 7/8". Aceasta înseamnă că multe module pot fi conectate în serie fără a necesita surse de alimentare suplimentare. Astfel, se reduce numărul de surse de alimentare necesare, iar cablarea paralelă este minimizată, permițând utilizarea optimă chiar și a spațiilor de instalare restrânse.

 

Opțiuni convenabile de configurare și diagnosticare

Sistemul MD7 oferă o transparență ridicată a datelor și proceselor. Masterele oferă numeroase modalități de a obține date de diagnosticare și informații despre stare – fie direct pe dispozitiv, fie prin intermediul unui server web. Serverul web integrat, cu interpreter IODD, permite configurarea completă a dispozitivelor IO-Link conectate.

Cu ajutorul Leuze Service Tool (disponibil în curând), se oferă un alt software puternic cu următoarele funcții:

  • Managementul dispozitivelor: Găsirea automată a dispozitivelor Leuze în rețea, afișarea tipului de dispozitiv și a versiunii firmware-ului.

  • Configurarea eficientă a rețelei, de exemplu, alocarea adreselor IP.

  • Identificarea rapidă a dispozitivelor individuale în rețea folosind funcția WINK (afisaj LED intermitent).

  • Backup-ul setărilor dispozitivelor pentru o gestionare mai ușoară.

 

Expertiză sistemică de la experții IO-Link

Un sistem coordonat de mastere și senzori IO-Link de la Leuze crește nivelul de standardizare al mașinii tale. Hub-urile IO-Link permit integrarea rentabilă a unui număr mare de senzori digitali în sistemul tău. Ca unul dintre membrii fondatori ai consorțiului IO-Link, Leuze este activ implicat în dezvoltarea continuă a standardului de interfață deschis încă din 2002. Acest lucru garantează că modulele I/O cu tehnologie IO-Link de la Leuze comunică eficient cu componentele altor producători, oferindu-ți astfel o investiție viabilă pe termen lung.

Interfețe
Multiprotocol: Ethernet IP*/PROFINET, Modbus
Ethernet IP*/PROFINET, Modbus, OPC UA
Multiprotocol: Ethernet IP*/PROFINET, Modbus, IO-Link 1.1
IO-Link 1.1
IO-Link 1.1

Caracteristici
16 intrări digitale PNP
8x pin IO-Link 4 în modul IOL, 4x DIO + 8 în modul SIO, 4x DO
8x pin IO-Link 4 în modul IOL, 4x DIO + 8 în modul SIO, 4x DO
16 intrări digitale PNP COM 2 / 38.4 kBit/s
8 intrări digitale PNP COM 2 / 38.4 kBit/s

Dimensiuni
60.4 x 230.4 x 39 mm
65 x 210.4 x 30 mm
60.4 x 230.4 x 39 mm
54 x 150 x 27.4 mm
32 x 144.3 x 32 mm

Interval de temperatură
-40 … 70° C
-25 … 60° C
-40 … 70° C
-40 … 70° C
-40 … 70° C

Grade de protecție
IP 65 / 67 / 69K
IP 65 / 67
IP 65 / 67 / 69K
IP 65 / 67 / 69K
IP 65 / 67 / 69K